イホシロ窯 沿革

イホシロ窯

自社で手作り箸置きなどを生産するために、社内工房として2006年11月に開窯しました。

本焼成(約1,200度)で箸置きやアクセサリー等の生産を行うと共に、上絵(約800度)、イングレーズ(約1,200度)など、土・釉薬・上絵・下絵等の各種技法の研究も行っております。


Ihoshiro Kiln

We opened the Ihoshiro Kiln in November 2006 as an in-house workshop to produce handmade chopstick rests and other ceramic items.

We produce chopstick rests and accessories by kiln firing (approx. 1,200 degrees Celsius).

In addition, we also conduct research on various techniques for clay, glaze, overglaze, underglaze, etc., including overglaze firing (approx. 800°C) and in glaze firing (approx. 1,200°C).


沿革

2006年11月 開窯 1号基 導入

2007年11月 2号基 導入

2008年12月 3号基 導入

2010年10月 4号基 導入

2019年12月 5号基 導入

2023年2月 岐阜県郷土工芸品 指定

2024年4月 6号基 導入


History

Nov 2006: 1st kiln installed

Nov 2007: 2nd kiln installed

Dec 2008: 3rd kiln installed

Oct 2010: 4th kiln installed

Dec 2019: 5th kiln installed

Feb 2023: Designated as a Gifu Prefecture local craft

Apr 2024: 6th kiln installed